mixox_piirros.jpgMixox-toimintakaavio

Mixox saa hapen kiertämään


Kun pintavesi on riittävän happipitoista, Mixox-hapetus on selkeästi kustannustehokkain tapa hapettaa vesistön pohjakerroksia. Mixox pumppaa pintavettä pohjakerroksiin ja saa aikaan rauhallisen ja varsin laaja-alaisen veden kierron. Yhden laitteen vaikutusalue vaihtelee 50-500 hehtaariin mitoituksesta riippuen. Myös Mixoxin hyötysuhde on erittäin korkea, ja se siirtää 10-12 kg happea/kWh.

Kehittyneen ankkurointitekniikan ansiosta Mixox on helppo asentaa. Se sijoitetaan pinnan alle, joten se ei ole myrskyjen eikä jään armoilla. Pinnan alla se ei myöskään vaikuta maisemaan. Arktisiin oloihin suunniteltuna Mixox on äärimmäisen luotettava, ja sen huoltoväli vaihtelee 1-4 vuoteen. Kunnossapitoa tukee langaton, automatisoitu etävalvonta.

Mixoxin teknologia luotiin alun perin jo 1980-luvulla, mutta jatkuva kehitystyö ja reilut sata kunnostuskohdetta ovat tuoneet uusimman tiedon ja viimeisimmät ideat sen toimintoihin sekä hioneet sen suorituskyvyn, energiatehokkuuden ja luotettavuuden huippuunsa.